No es pot saber els casos de coronavirus a Tordera perquè ja no es fan proves de detecció


El protocol de les proves per detectar el coronavirus ha canviat des d’aquest diumenge. Ho ha afirmat el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, que ha reconegut a “El matí de Catalunya Ràdio” que “no hi ha prou capacitat” per fer aquestes proves als casos lleus. Per això ara es fan en els casos de malalts de risc.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que en principi no hi ha cap cas de coronavirus al municipi, admet que això és així, perquè els ciutadans no es poden fer la prova. Garcia afirma que ara no només som persones individuals sinó que hem d’actuar com a comunitat i vetllar perquè el coronavirus no es propagui.

alcalde proves deteccio

Per evitar el col·lapse de centres mèdics, la prova PCR, que detecta si hi ha presència de coronavirus en l’organisme, únicament es farà a tres col·lectius de ciutadans.

La prova es farà en els casos següents:

  • Tots els malalts greus amb un criteri clínic d’ingrés
  • Professionals sanitaris
  • Professionals que estiguin o hagin estat en contacte amb persones de col·lectius vulnerables.