Baixa a 142 donants la participació a la Marató de Sang de Tordera


Aquest passat divendres 13 de Març, el Banc de Sang i de Teixits i l’Ajuntament de Tordera va organitzar una nova edició de la Marató de Sang al Pavelló dels Països Catalans.

Tot i ser un moment important per seguir donant aquest recurs biològic irreemplaçable i d’alta necessitat, finalment l’afectació i la situació excepcional que està vivint el país va fer reduir el nombre total de donacions a 142. En comparació, cal destacar que a la campanya de l’any passat a Tordera s’havia arribat a 226 donacions.

El motiu principal ha estat per l’afectació del coronavirus. Un problema que no només va quedar reflectit en el nombre rebaixat de donacions final, sinó que a més ha obligat a anul·lar campanyes del Banc de Sang. En el cas concret de Tordera, l’alumnat de l’Escola Ignasi Iglesias, que han col·laborat amb el projecte preparant material, no han pogut gaudir de l’experiència completa de contemplar el procés de donació de sang. Ho explicava La tècnic de promoció del banc de sang, Alícia Martín.

balanç donació sang 1

Així mateix, Martín destaca que és vital seguir fent donacions per cobrir les necessitats de l’hospital, que no acaben mai. Malgrat això, sí que no poden seguir fent campanyes importants que tenien previstes durant el mes de Març ja que diferents dels seus col·laboradors han decidit anul·lar-les. Tot i això, Alícia Martin destacava que les mesures que es prenen als recintes de donacions són extremes:

balanç donació sang 2

El Banc de Sang manté les campanyes mòbils ja que, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, la donació de sang “segueix sent un motiu necessari” ja que es tracta de salvar vides.