IniciAppL’Ajuntament de Tordera tanca equipaments municipals i suspèn actes i activitats programades

L’Ajuntament de Tordera tanca equipaments municipals i suspèn actes i activitats programades

L’Ajuntament de Tordera ha activat el Pla Bàsic d’Emergències municipal en fase d’alerta, a causa de la previsió de malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

L’activació del Pla implica les següents mesures a nivell local:

  • Es suspèn l’activitat educativa a Tordera. Romandran tancats els centres escolars, instituts, llar d’infants, escola d’adults i cursos de català. La suspensió es fa extensiva també a  les aules de formació artística del Teatre Clavé i als cursos d’orientació laboral.
  • Es suspèn la celebració del mercat dels diumenges
  • Es tanquen els següents equipaments municipals: Biblioteca, Casal de Joves, Teatre Clavé, Esplai de la Gent Gran, pavellons municipals i camp municipal d’esports. També la Diputació de Barcelona ha ordenat el tancament de les oficines d’informació turística i l’oficina d’informació del Parc Montnegre Corredor. Des d’aquest Divendres l’oficina de l’organisme de gestió tributària de la Diputació de Barcelona està tancada i a partir de demà dissabte les instal·lacions del Cem Tordera també romandran tancades.
  • Es suspèn l’activitat del Centre de Dia a la residència Can Comte i es restringeixen les visites als avis de Can Comte.  La residencia Vitàlia l’Albert mantindrà el servei de Centre de dia establint les mesures de seguretat que recomana la Generalitat.
  • Es recomana tancar l’accés al públic dels locals de les Associacions de Veïns i de les entitats locals.
  • Es suspenen totes les activitats, tallers i xerrades previstes per als propers 15 dies organitzades per l’Ajuntament i/o a equipaments municipals.
  • L’Ajuntament de Tordera reforçarà el control de les persones i famílies en situació de risc i vulnerabilitat a través de l’Àrea de Serveis Socials.
  • Es reforçarà el servei de neteja de les instal·lacions i equipaments municipals que restin oberts al públic.
  • L’Ajuntament ha establert un protocol intern per als treballadors de l’administració per garantir els serveis sense posar en risc el personal ni els serveis municipals.
  • Es revisaran els terminis de presentació de les diferents convocatòries obertes, ampliant aquells terminis que siguin de competència municipal.
  • Es recomana a la ciutadania que necessiti realitzar gestions amb les administracions i entitats ho faci de manera telemàtica i/o telefònica, a la vegada que es demana que es minimitzin les gestions presencials sinó són imprescindibles.
  • Serveis jurídics i econòmics de l’Ajuntament estudiaran mesures de tipus administratiu i econòmic en relació a les taxes de prestació dels serveis que es vegin afectats per les mesures adoptades.

 Aquestes mesures es mantindran vigents fins a nous avís en funció de l’evolució de la situació de risc i tal com estableixin les autoritats sanitàries.  

Es demana, una vegada més, la responsabilitat i prudència a la vegada que us recordem la importància de mantenir-se informat/da per canals oficial i evitar difondre notícies i missatges falsos que generen desinformació i alarmisme.

ÚLTIMES NOTÍCIES