Adjudiquen la redacció de l’estudi per fer gratuïta l’AP-7 entre Tarragona i la Jonquera


El peatge de Martorell

El Govern espanyol va fer la setmana passada el primer pas per alliberar de peatges l’autopista AP-7 entre Tarragona i la Jonquera, que ha de passar a ser gratuïta a partir de l’agost de l’any vinent.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va adjudicar ahir el contracte de serveis per redactar l’Estudi previ sobre distribució de demanda de trànsit després de la supressió de peatge a AP-2 Saragossa-el Vendrell i AP-7 Tarragona–la Jonquera i necessitat d’actuacions en la Xarxa de Carreteres de l’Estat». Les concessions d’aquests trams finalitzaran el 31 d’agost de 2021, i en aquest moment la seva gestió revertirà a l’Estat.

L’objecte de l’estudi, el pressupost d’adjudicació del qual ascendeix a 538.467 euros, és recopilar els antecedents, la realització d’un estudi de trànsit i de mobilitat de l’entorn viari de l’AP-2 entre Saragossa i el Vendrell i en l’AP-7 entre Tarragona i la Jonquera, així com l’estudi d’altres dades bàsiques.

Aquest treball permetrà determinar les millors solucions per a les actuacions que s’hagin d’escometre per acomodar els canvis en la Xarxa de Carreteres de l’Estat a partir del moment en què s’alliberin de peatge les autopistes, com ara la remodelació d’enllaços existents o la implantació d’altres de nous.