La Colla de Geganters de Tordera i la Colla de Diables oferiran un espectacle conjunt a la XIII Fira del Món Geganter


La Teranyina, l’espai d’entrevistes a les entitats torderenques, convida la Queralt Ametller, cap de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, per parlar sobre l’entitat i sobre la XIII Fira del Món Geganter.

Cada any, la Fira del Món Geganter se celebra en un municipi català diferent i enguany, l’escollit ha estat Tordera. L’esdeveniment coincideix amb la Fira Mercat del Ram i tindrà lloc els dies 4 i 5 d’abril al Parc Prudenci Bertrana. Ametller explica que és una manera d’acostar la cultura popular i la figura dels gegants als torderencs i torderenques i a la gent que visiti la fira.

Tall significat

La programació d’activitats per tot el cap de setmana és molt àmplia. Tot i això, destaca l’espectacle de gegants que oferiran conjuntament amb la Colla de Diables de Tordera, en el qual representaran la història de Pere Porter, un dels gegants de Tordera. Ametller explica que fins ara s’havien fet sempre mostres de balls però poques vegades un espectacle com aquest.

Tall espectacle

Una altra de les novetats és que enguany s’ha volgut donar molta importància als més petits i apropar-los a la tradició. Per aquest motiu, han habilitat una zona anomenada fira menuda on es faran activitats infantils i tallers al llarg dels dos dies. A banda d’això, han preparat una programació molt complerta que compta amb concerts vermut, conferències, tallers o presentacions de llibres entre d’altres. Ametller enumera algunes de les activitats que han preparat.

Tall que hi haura

La inauguració de la XIII Fira del Món Geganter tindrà lloc dissabte 4 d’abril a les 10:30h. Tota la programació així com la informació de la XIII Fira del Món Geganter es pot consultar a la web de la Fira del Món Geganter.