El Govern aprova la reconstrucció del pont sobre la Tordera entre Malgrat i Blanes


La Generalitat ha posat fil a l’agulla en la reconstrucció del pont entre Malgrat de Mar (Maresme) i Blanes (Selva) després que aquest dimarts hagi declarat l’emergència de l’obra. Aquest tràmit permetrà prioritzar el projecte estalviant-se tràmits burocràtics i es preveu que en deu mesos el pont ja estigui enllestit. El pont entre aquestes dues localitats va cedir durant les inundacions del 21 i 22 de gener arran del temporal Gloria. Això va comportar que la connexió entre els dos municipis quedés tallat, tot i que es calcula que diàriament hi circulaven uns 8.000 vehicles de mitjana. De moment, el Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha iniciat les tasques prèvies de construcció. El nou pont s’ubicarà en el mateix punt que estava abans i tindrà una longitud de prop de 220 metres i una amplada de 13m. El Govern calcula que el projecte costarà 5,3 milions d’euros.

L’obertura del nou pont sobre la Tordera coincidirà amb la finalització de les obres del pont per al tren, que Adif ja va anunciar que tindria arreglat el mes de desembre.