La Generalitat preveu una inversió de 3 milions d’euros a Tordera


Tordera és el segon municipi de la comarca amb més inversió prevista en els pressupostos de la generalitat, per darrere Mataró. Es destinaran més de 3 milions d’euros per la construcció d’algunes depuradores, millores en l’Institut i la construcció d’un nou centre de secundària.

En la relació de projectes destaquen més de 2,2 milions d’euros per la construcció de les depuradores de Terrabrava i Àgora Parc. El coordinador del govern torderenc, Josep Llorens assegura que les obres porten un retràs important, però confia que quedaran enllestides aquest any.

Llorens inversio gencat 1

En els comptes de la generalitat també figuren partides de 400.000 euros durant el 2020 i 2021 per finalitzar espais a l’institut Tordària i una partida de 174.000 euros sembla que es destinaria a la nova escola Serra de Miralles, que s’ha de fer en uns terrenys al costat del Tordària. Sobre l’execució d’aquestes obres, Llorens no es mulla i diu que la incertesa sobre aquest projectes és total.

Llorens inversio gencat 2

Llorens recorda que l’Ajuntament ja va pagar en les obres de l’escola Roureda i Tordària i no descarta posar diners per fer les futures obres de l’institut-escola. Malgrat això, recorda que els responsables de pagar-ho és el departament d’ensenyament.

Llorens inversio gencat 3

A tota la comarca del Maresme, el pressupost aprovat pel Govern de la Generalitat per aquest 2020 preveu un total de 38 milions i mig d’euros d’inversions, el que suposa un increment del 27% respecte el 2017, i inclou diferents projectes d’infraestructures, d’equipaments i de serveis a les persones.