El segon equip del Club d’Escacs Tordera opta a recuperar la primera categoria provincial de Girona


La Teranyina, l’espai d’entrevistes a les entitats torderenques, parla amb Rafel Angelats, president del Club d’Escacs Tordera, que valora com els està anant la temporada actual als dos equips torderencs.

En aquests moments, es troben a l’equador de la temporada i els equips torderencs estan molt ben posicionats quan només queden quatre setmanes perquè aquesta acabi. Pel que fa al primer equip,  la seva permanència a la categoria està gairebé assegurada i afronten amb optimisme les darreres jornades.

El segon equip és líder i ha guanyat les cinc rondes que ha jugat fins ara. Angelats explica que ara mateix optarien a l’ascens i a recuperar la primera categoria provincial de Girona.

Tall ascens

En escacs, cada categoria requereix d’un nombre diferent de taulers. Actualment, el segon equip està format per sis taulers  i incorporar nous jugadors no és senzill, ja que l’escola de formació funciona sota mínims i cal molta persistència perquè jugadors novells s’incorporin a la segona divisió. Angelats explica que, malgrat que els faria molta il·lusió recuperar la categoria, això suposaria alguns problemes.

Tall problemes

El Club d’Escacs Tordera està format per 23 jugadors que es reuneixen cada dimecres de 17:00 a 19:00 hores al local Emili Vendrell per jugar, en uns entrenaments oberts a tothom. Angelats reconeix que hi ha gent que s’ha interessat pels escacs però que després no han continuat endavant. Un dels desitjos de l’entitat per aquest 2020 és atraure més jovent i que s’incorporin al club.