Tordera és pioner en la neteja de les franges perimetrals a Catalunya


Tordera va tancar el passat dissabte les jornades tècniques per donar major visibilitat als recursos que es disposen per lluitar contra els incendis. Durant la setmana passada es va parlar sobre el valor del paisatge, la gestió dels propietaris forestals, gestió dels ramats i les franges de protecció perimetral. En aquest sentit, en les ponències indicaven que en un país on la superfície forestal representa més del 60% és fonamental una gestió forestal clara i continuada que integri totes les mesures de prevenció necessàries. Per aquest motiu, diverses administracions sumen esforços i treballen conjuntament per fomentar treballs forestals que permetin evitar i minimitzar els efectes negatius dels incendis a les urbanitzacions i habitatges aïllats. Tordera és un municipi pioner en la neteja de les franges perimetrals, que porta més de 15 anys realitzant-se i ha esdevingut un referent com a cas d’èxit al territori. L’ex-regidor de medi ambient, Carles Aulet considera que la feina a Tordera en aquest àmbit és important i posa de relleu la necessitat que totes les poblacions veïnes facin també la feina.

franges 1

El sots-inspector dels bombers de la Generalitat a Girona, Enric Cano parla que la neteja de les franges perimetrals és la millor autoprotecció davant els incendis.

franges 2

En el marc de les jornades tècniques, fins al 27 de febrer es pot visitar a la biblioteca l’exposició “memòries incandescents” en motiu dels 10 anys dels incendis d’Horta de Sant Joan.