Tordera acull avui una ponència sobre les franges de protecció d’incendis


En el marc de les jornades per donar major visibilitat a les  tècniques i recursos dels quals disposem com a ciutadans en la lluita contra els incendis. Avui, de 18:00h a 20:30h, tindran lloc a la biblioteca diverses xerrades tècniques sobre els incendis d’interfase urbano-forestal. Durant la tarda es presentarà el treball de protecció contra incendis forestals realitzat per l’Ajuntament de Tordera els últims 15 anys, que ha esdevingut un referent com a cas d’èxit al territori. La xerrada serà a càrrec de Belen Valle, ambientòloga municipal, i de Carles Aulet, exregidor de l’Ajuntament  i impulsor de les franges contra incendis al municipi. També durant la tarda de dijous es tractarà la implantació de les franges de protecció que fan als municipis de Girona a càrrec d’Enric Cano, de Bombers de la Generalitat. Les xerrades tècniques es clouran amb la ponència  sobre la viabilitat de les franges contra incendis a càrrec d’en Sergi Fontseca, Agent Major d’Incendis del Cos d’Agents Rurals. Ho explica el cap del parc voluntaris de Tordera, Eduard Caimel.

bombers dijous

Demà, de 18:00h  a 20:30h continuaran les jornades per parlar sobre la gestió silvícola per a la prevenció d’incendis forestals, ponència a càrrec de Martí Rossell, de l’Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i d’Etel Arilla, tècnica del GRAF de Bombers de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els responsables del Parc Natural del Montnegre-Corredor.