Adif necessitarà 10 mesos per reconstruir el pont del tren entre Blanes i Malgrat de Mar


Adif ja té data de finalització dels treballs per construir el nou pont entre Blanes i Malgrat de Mar que substituirà el que va col·lapsar la matinada del 22 de gener passat durant el temporal Gloria. Si tot va sobre el previst, entrarà en funcionament durant la primera quinzena de desembre. Les obres preliminars ja han començat i el cost estimat de l’obra és d’uns 8,5 milions d’euros. Segons van detallar en una reunió tècnica celebrada ahir a Barcelona, els treballs duraran uns deu mesos. Els pilars de la nova infraestructura es cimentaran a 40 metres de profunditat per donar-li més solidesa i es guanyarà en altura per evitar afectacions de futures crescudes del riu Tordera. El coordinador del govern municipal de Tordera, Josep Llorens es mostra molt prudent amb aquest terminis, i diu que en desconfia.

Llorens tren

Durant una trobada, amb representants de la Generalitat i del Territori també van reclamar que s’aprofités la construcció per incloure la doble via de tren fins a Blanes on comença la Costa Brava. Una obra molt reivindicada des de fa dècades pel territori. Des d’ADIF, però, es va descartar d’entrada aquesta opció perquè faria endarrerir la reconstrucció del pont, no només per qüestions constructives sinó perquè no encaixa amb el concepte d’emergència pel temporal. Tot i això, el representant de la companyia es va comprometre a traslladar la petició i estudiar aquesta possibilitat amb més dades.