Ja es pot visitar l’exposició “memòries incandescents” en motiu dels 10 anys dels incendis d’Horta de Sant Joan


L’Agrupació de bombers voluntaris de Tordera, juntament amb la Fundació Pau Costa, organitzen els propers dies un seguit d’activitats en motiu dels 10 anys dels incendis d’Horta de Sant Joan, recordant els cinc bombers de la Generalitat que van perdre la vida en aquesta tragèdia i a l’únic supervivent, Josep Pallàs. 

Aquest matí, els bombers han realitzat una activitat específica amb els alumnes de l’institut Lluís Companys. Es tractava de la visualització del documental d’Horta “El gran silenci”. En acabar el documental els alumnes han participat en un torn de debat en el que hi participaven Pepe Pallàs, supervivent de l’accident d’Horta de Sant Joan i Jaume Costa, membre del patronat de la Fundació coorganitzadora i pare d’en Pau Costa, el jove bomber que va morir a l’accident. 

El passat dissabte, es va inaugurar a la biblioteca l’exposició “Memòries incandescents”, un recull d’imatges dels incendis d’Horta. La inauguració, va anar  a càrrec de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, i va comptar amb l’assistència del director de la Fundació Pau Costa, Oriol Vilalta i el membre del patronat, Jaume Costa. Joan Carles Garcia parlava sobre la importància de la gestió forestal i els reptes de futur.

alcalde expo bombers

L’exposició es podrà visitar fins al 27 de febrer a la Biblioteca de Tordera. La inauguració de dissabte es va completar amb una xerrada sobre la participació ciutadana i la posada en valor del paisatge com a eina de control d’incendis forestals. El cap de parc de bombers voluntaris de Tordera, Eduard Caimel recordava que aquestes jornades comptaran amb una exposició i diferents ponències i taules rodones s’adrecen especialment a professionals del sector i estan obertes a la ciutadania en general amb l’objectiu de donar major visibilitat a les  tècniques i recursos dels quals disposem com a ciutadans en la lluita contra els incendis. 

jornada bombers 1

La propera cita serà, dijous, 20 de febrer, de 18:00h a 20:30h, on tindran lloc diverses xerrades tècniques sobre els incendis d’interfase urbano-forestal.