Ràdio Tordera s’uneix a la celebració del Dia Mundial de la Ràdio


Avui  13 de febrer de 2020 la UNESCO celebra la novena edició del Dia Mundial de la Ràdio.

Aquest dia és una oportunitat perquè el món celebri la ràdio i el seu impacte en les nostres vides. Sobre aquesta base, el tema del Dia Mundial de la Ràdio 2020 serà la Diversitat.

La ràdio és un mitjà de comunicació únic per celebrar la diversitat humana i constitueix una plataforma per al discurs democràtic. La ràdio segueix sent, a més, el mitjà de comunicació més utilitzat a tot el món. Aquesta capacitat d’arribar a el major nombre de públic possible la converteix en una eina indispensable per donar forma a l’experiència de la societat en la diversitat, i és l’escenari perfecte perquè totes les veus s’expressen lliurement, se sentin representades i puguin ser escoltades . Les emissores de ràdio han de servir a comunitats diverses, oferir una àmplia varietat de programes, punts de vista i contingut, i han de reflectir la diversitat d’audiències en les seves organitzacions i operacions. En proporcionar una plataforma per al diàleg i el debat democràtic sobre temes d’actualitat, com la migració o la violència contra les dones, la ràdio pot ajudar a sensibilitzar i difondre noves perspectives positives. La ràdio també pot ajudar a difondre la tolerància i superar les diferències per reunir les persones al voltant d’objectius i causes comunes, com el dret a l’educació i a la salut per a tothom.

Ràdio Tordera s’apunta a la declaració de la Unesco. Aquest matí es realitzarà una tertúlia especial al magazín matinal ‘Ara i Aquí’ centrada en la diversitat i la ràdio. A les 21:00h s’emetrà un programa conjunt entre Ràdio Tordera, Ràdio Pineda, Ràdio Calella, Ona Malgrat i Ràdio Palafolls sobre la cobertura informativa durant el temporal Gloria i a les 22:00h emetrem un programa especial de La Xarxa de Comunicació Local sobre el dia de la Ràdio.

A més, durant tot el dia, Ràdio Tordera emetrà jingles commemoratius de la diada amb un missatge sobre la diversitat i la Ràdio, amb diferents idiomes gràcies a la col·laboració dels alumnes de l’escola de Català de Càritas Tordera.

També durant tot el dia es faran concursos amb regals instantanis.

Aquest 2020, en el Dia Mundial de la Ràdio, la UNESCO fa una crida a totes les emissores de ràdio per defensar la diversitat, tant en les seves redaccions com en les ones radiofòniques.