La Generalitat inicia la reparació del pont de la C-35/Gi-512 entre Maçanet i Tordera malmès pel temporal amb un cost de 400.000 euros


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres de reparació del pont de la C-35/Gi-512 sobre la riera de Santa Coloma que va quedar danyat la tres setmanes com a conseqüència de la borrasca Gloria. El director d’infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i el director dels serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, s’han reunit amb l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, per tractar sobre aquests treballs, que tindran una durada de sis setmanes i un pressupost de 400.000 euros. Les obres consistiran en reconstruir i reforçar el terraplè afectat per l’erosió de l’aigua que hi ha darrere d’un dels estreps del pont i es substituirà el ferm danyat. Actualment els vehicles tenen dues alternatives viables per substituir la falta de funcionament de la Gi-512/C-35. Per una banda, es pot fer servir la carretera que passa per Fogars, Tordera i Hostalric BV-5122. Per altra banda, també pot ser una solució fer servir la N-II (Nacional II) per Maçanet de la Selva.

L’impediment de pas per aquesta via comporta que els vehicles de gran tonatge hagin de canviar el recorregut. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia explica les conseqüències que pot tenir el seu canvi de ruta en el seu pas pel municipi i per la mateixa carretera.

alcalde gi512 2

El pont danyat es troba a la C-35, a prop de l’encreuament amb la GI-512, vies que uneixen Hostalric, Maçanet de la Selva i passen pel veïnat de Sant Pere de Tordera.