Tordera posa en marxa l’Oficina Municipal d’Escolarització


La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tordera ha posat en funcionament aquesta setmana un nou servei d’informació i tràmits d’escolarització en període lectiu, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME). 

Amb la posada en marxa d’aquest nou servei l’Ajuntament passa a assumir totes les inscripcions que es realitzen fora del termini de la preinscripció oficial dels centres educatius . És a dir, totes aquelles inscripcions de persones nouvingudes que es reben durant el curs escolar en vigència i que fins ara atenien les escoles directament. En parla el regidor d’ensenyament, Pau Megias.

Pau oficina 1

Amb la posada en funcionament de l’Oficina Municipal d’Escolarització es vol vetllar pel compliment de la legalitat del procés d’admissió de l’alumnat en el seu àmbit d’actuació, mitjançant la comissió d’escolarització, orientar i informar adequadament les famílies de tota l’oferta educativa, procurar una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques que en permeti la integració, facilitar la cohesió social i afavorir una qualitat educativa adequada per tota la població escolar, des de la comissió de garanties. Pau Megias assegura que aquest nou servei municipal era una demanda del sector educatiu local.

pau oficina 2

A més, l’OME també informa sobre quins són els centres educatius del municipi i la seva oferta educativa, els tràmits per sol·licitar plaça escolar i el procés de preinscripció i matriculació. L’OME només tramitarà les preinscripcions que es rebin amb el curs escolar ja en marxa. Tant aviat com el Departament d’educació de la Generalitat obri la convocatòria de les preinscripcions i inscripcions per al curs vinent, les famílies hauran de tramitar-les directament a les escoles en el termini que determini la Generalitat.

Per informació a l’OME cal adreçar-se a les oficines de Serveis Personals (Pl. Concòrdia s/n) de dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h i al telèfon 93.764.37.17 (extensió 1408).