La Generalitat aprova una primera partida d’11 milions d’euros per pal·liar els efectes del temporal Gloria


Foto: Ona Malgrat

El Govern ha aprovat una primera partida d’11 milions d’euros provinents del fons de contingència per pal·liar els efectes del temporal Gloria que va afectar Catalunya fa dues setmanes. D’acord amb el càlcul realitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, les zones més afectades han estat el Delta de l’Ebre, la zona del Baix Ter i la conca i delta de la Tordera. Segons la portaveu del govern, Meritxell Budó aquesta quantitat es destinarà a donar resposta als danys agraris i pesquers del temporal i es concretarà a través de línies d’ajuts i préstecs tous.

budo

La crescuda del Ter va inundar unes 12.000 hectàrees de sòl agrícola a la zona del Baix Ter, sobretot de cereal i pomera. A la conca i el delta del riu Tordera hi ha 326 hectàrees de conreu afectades a Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. Els conreus més danyats són l’enciam, la patata, la civada i l’escarola.

El Govern està avaluant tots els danys efectuats pel temporal Gloria i analitzant les actuacions que s’han de dur a terme per recuperar la normalitat i garantir la seguretat davant de possibles nous episodis.