Fridays For Future Tordera fa una crida a la col·laboració dels ciutadans, associacions i institucions


L’espai d’entrevistes a les entitats torderenques “La Teranyina” parla amb la Sara Correa i la Laia Litzell, les impulsores del moviment contra el canvi climàtic Fridays For Future a Tordera.

Des que van decidir organitzar-se, al març del 2019, han organitzat diverses recollides de brossa en diferents indrets del municipi. La darrera va ser el 27 de desembre i van netejar el pàrquing de sorra que hi ha darrera la Biblioteca. Expliquen que van quedar decebudes per la poca gent que hi va assistir i per la quantitat de brossa que van recollir.

Tall balanc

Després de diverses experiències recollint brossa, valoren que Tordera és un municipi força brut, sobretot pel que fa a les zones properes al riu i els parcs. Entre d’altres, expliquen que s’han arribat a trobar rodes de tractor, parts de rentadores o bicicletes estàtiques.

Un dels seus objectius és netejar aquells espais on la gent normalment hi veu brossa perquè un dia, per fi, s’ho trobi net. Per aquest motiu, però, fan una crida a la col·laboració dels torderencs i torderenques i a les associacions i institucions.

Tall ajuda

Aquest 2020 s’han marcat el repte de continuar creixent i conscienciar el màxim de gent possible. Per això, actualment estan treballant per posar en marxa una iniciativa per conscienciar la gent de la importància de prendre mesures per combatre el canvi climàtic.

Tall iniciativa

Cada divendres de 14:00 a 17:00 hores es troben davant l’Ajuntament de Tordera portant cartells que han fet elles mateixes amb frases inspiradores per conscienciar la gent. Expliquen que aquest acte de presència té l’objectiu de fer pressió per reivindicar que no s’estan prenent suficients mesures en l’àmbit mundial per combatre el canvi climàtic.