La Diputació de Barcelona, aprova ajuts extraordinaris per donar resposta a les necessitats d’urgència i emergència provocades pel temporal Gloria


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat, aquest dijous, que la corporació és la primera administració a donar resposta a les necessitats d’urgència i emergència que els ajuntaments de la província tenen com a conseqüència del temporal Gloria, mitjançant un programa d’ajuts per a emergències municipals.

Marín ha explicat que la Diputació té previst destinar-hi una primera partida de cinc milions d’euros que permetran «pagar i pal·liar els efectes de la urgència i emergència». En aquest sentit també ha ressaltat que «són recursos per pagar tot allò que s’ha realitzat aquests dies i que ha estat necessari per tornar a la màxima normalitat els municipis», un suport als ajuntaments de la província que ha d’anar acompanyat de les línies d’ajut que es duguin a terme des d’altres administracions, com la Generalitat o l’Estat.

Nuria Marin

A partir d’avui, els ajuntaments afectats ja podran sol·licitar els ajuts necessaris a través d’aquest nou programa, que està estructurat en diferents àmbits en funció de l’emergència i les seves afectacions, com poden ser aiguats, nevades o incendis.

Cal recordar que, en situacions d’emergència com la provocada pel temporal Gloria, els governs locals han de fer front a actuacions i despeses no previstes en els seus pressupostos i que, per tant, no disposen de recursos suficients per dur-les a terme.