L’Alcalde de Tordera demana a Adif un Pla definitiu per millorar la mobilitat a la comarca


El Consell d’Alcaldies ha fet una primera aproximació als danys que el temporal va deixar la setmana passada al Maresme. Encara s’estan comptabilitzant desperfectes, però ara per ara ja se superen de llarg els 40 milions de pèrdues i en aquesta xifra no està recollit el cost dels 2 ponts que es van esfondrar a Malgrat de Mar.  Les alcaldesses i alcaldes del Maresme demanen ajuts urgents per poder restablir la normalitat el més ràpid possible, però van més enllà i posen sobre la taula la necessitat de redissenyar infraestructures i canviar polítiques per minimitzar l’elevada exposició que té el Maresme en un moment d’emergència climàtica.

En una piulada ahir a la tarda, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia apuntava que una primera estimació de danys ens situa en 5.500.000 euros al nostre municipi. L’afectació en les 30 poblacions del Maresme ha estat molt desigual i les poblacions més castigades han estat  Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls. Entre els 3 superen amb escreix els 25 milions de pèrdues, una quantitat que es veurà incrementada els propers dies quan es pugui accedir a totes les zones que encara són impracticables.

Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, recorda que la línia de Rodalies del Maresme és la més utilitzada i demana a Adif un pla definitiu per millorar la mobilitat en aquesta comarca i evitar que els temporals l’afectin.

alcalde rodalies

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, reclama un Pla Marshall per evitar que el sector agrícola desaparegui a la conca del riu La Tordera.

palafolls agricola

Els responsables municipals han expressat la necessitat de poder obtenir ajuts urgents i han criticat que encara no s’han rebut les compensacions pels danys ocasionats pel temporal del passat octubre. En aquest sentit, les alcaldesses i alcaldes han coincidit que cal fer una inversió paral·lela replantejant-se  el model territorial i seguint les indicacions dels experts que adverteixen de la vulnerabilitat del Maresme davant els efectes del canvi climàtic.