Els alcaldes de la Tordera demanen reunir-se “amb urgència” amb l’ACA per evitar més destrosses a la primavera


Els alcaldes de la conca del riu Tordera demanaran reunir-se “amb urgència” amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal que es fixin un conjunt d’accions de neteja de les lleres de les rieres i del riu Tordera. Els batlles s’han reunit aquest dimarts al migdia al centre cívic de Fogars de la Selva per tal de decidir si declaren el territori com a zona catastròfica. D’altra banda, els alcaldes també exigeixen al Govern que revisi els protocols d’emergències i que millorin la coordinació dels cossos de seguretat en futurs episodis.

Per part de Tordera, va assistir el primer tinent d’alcalde i regidor de seguretat, Rafa Delgado, qui apunta que la reunió amb l’ACA anirà bé per “consensuar” les accions que hauran de tirar endavant els ajuntaments, els consells comarcals i l’ACA en un futur per contenir el riu.

Delgado conca

Pel que a les carreteres, la Gi-512 que uneix Hostalric i Tordera continua tallada i només hi poden accedir aquells vehicles que hagin d’anar a Masies o camins particulars. Al punt quilomètric 73 es continua treballant per arreglar el Pont de Ferro que va quedar malmès després del pas del temporal Gloria. Els vehicles, doncs, aposten per passar per vies alternatives, ja sigui a través de la carretera BV-5122 o bé per l’autopista AP-7.

Durant la reunió d’alcaldes també s’ha plantejat l’opció de declarar de forma conjunta tota la conca com a zona catastròfica per optar a més compensacions per part dels governs català i espanyol. De tota manera, aquest és un punt que ha quedat sobre la taula a l’espera que cada municipi decideixi sobre si aquesta és la millor sortida o no.