Comunicats de CUP i ERC pel Glòria


CUP i ERC han emès aquest cap de setmana comunicats en relació al pas del temporal Glòria a Tordera.

Els cuparies, en primer lloc, volen agrair a totes aquelles persones i a tots aquells treballadors dels serveis públics la seva disposició i celeritat a l’hora de treballar per resoldre les incidències més

immediates. En segon lloc, segons apunten el temporal ha fet aflorar les mancances del nostre territori. Mancances que es manifesten en l’àmbit de l’urbanisme, la xarxa de transports i el model econòmic, entre molts d’altres. Diuen que cal treballar per situar tant les zones habitades com l’activitat econòmica fora de les zones inundables on hi ha aquesta mena de perills.

En la mateixa direcció, el riu pateix una sobreexplotació del seu aqüífer que malmet i deteriora ecosistemes i hàbitats únics que hi podem trobar. Afegeixen que el model econòmic de les rodalies de Tordera, basat en el turisme massiu a l’estiu fa que les reserves d’aigua es portin al limit. Cal fomentar un model econòmic sostenible ecològicament pel territori i que permeti viure unes vides dignes als seus habitants basades en treball de qualitat que s’allunyi de la temporalitat i la precarietat.

En tercer lloc, la CUP apunta que el desbordament ha fet evident les deficiències en l’àmbit ferroviari, causades per la manca d’inversió i manteniment, que han provocat que la línia R1 i RG1 no estigui operativa fins, segons diuen, entre 6 i 9 mesos. És per aquests motius que demanen, amb urgència, que l’Ajuntament de Tordera i els de la resta de municipis de l’Alt Maresme prenguin decisions excepcionalment valentes per començar a revertir les polítiques de desenvolupament actuals, que s’estan demostrant insostenibles no només a llarg termini, si no també a mig i curt termini.

Per la seva banda, Des del grup municipal d’Esquerra Republicana – Gent de Tordera – Jovent Republicà volen agrair a totes les persones, empreses, entitats, institucions, cossos d’emergència i de seguretat que han estat treballant incansablement per minimitzar els efectes del temporal Glòria al nostre poble i a la zona de la Baixa Tordera, fent tasques de suport a les persones desallotjades, de feina tècnica a la llera del riu o mantenint informada la població.

Per altra banda, manifesten el seu suport a totes les persones afectades pel temporal. Asseguren que impulsaran properament una jornada de neteja col·lectiva, quan el cabal del riu disminueixi.  Els republicans diuen que les afectacions han sigut moltes i diverses, per això us demanen que els feu arribar qualsevol incidència que detecteu per tal de redirigir-ho al departament corresponent perquè ho solucionin el més aviat possible. ERC creu que cal aprendre d’aquesta situació i replantejar des de tots els nivells el model de consum, econòmic i de gestió del territori. I també cal contribuir entre tots i totes a revertir una emergència climàtica que està portant condicions climatològiques extremes com les que hem viscut els darrers dies.