El desbordament de la Tordera afecta 326 hectàrees de conreu a Blanes, Malgrat, Palafolls i Tordera


El desbordament de la Tordera ha afectat 326 hectàrees de conreu a Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. Els pagesos de la zona han pogut traslladar aquest dijous al matí les seves preocupacions a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que ha promès que reactivaran la capacitat productiva de la zona. Per municipis, Malgrat de Mar és el municipi amb més metres de conreu afectats (120 hectàrees); seguit de Palafolls, amb 110; Blanes, amb 62, i Tordera, amb 34. Els conreus més afectats han estat el d’enciam, amb 41 hectàrees, el de patata, amb 40, i el de civada i escarola, amb més de 30. En total, el desbordament de la Tordera va afectar unes 800 hectàrees durant tot l’episodi de temporal.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, assegura que el departament serà diligent per recuperar els conreus afectats pel desbordament de la Tordera a Malgrat, Palafolls, Blanes i Tordera.

consellera agricultura

326ha de conreu han resultat afectades pel desbordament de la Tordera a Blanes, Malgrat, Palafolls i Tordera, segons el balanç provisional. En concret, Enciam, patata, civada i escarola són els conreus més danyats pel desbordament de la Tordera.