170 persones passaran la nit fora de casa seva evacuades per el risc de desbordament del riu


Arran de les previsions de pluja per aquesta nit l’Ajuntament ha activat el desallotjament de les zones de risc.

D’aquesta manera, de les zones de la Carretera de Fogars (des de Plaça Concòrdia fins a Passatge Llibertat), les cases que limiten amb el parc Prudenci Bertrana, els habitatges del camí del passeig fluvial, i carrers Pere Quart, Joan Miró i Mercè Rodoreda;  s’han evacuat 170 persones de les quals 30 passaran la nit a l’escola Vedruna, que s’ha acondicionat per aquest motiu.

Hem pogut parlar amb una d’aquestes persones desallotjades que ens ha explicat que ja és la segona nit que passaran fora de casa.

Veí evacuat

En una entrevista als serveis informatius l’Alcalde de Tordera ha explicat el motiu pel qual s’ha decidit tornar a evacuar aquestes zones.

alcalde desallotjats

Joan Carles Garcia ha fet una crida a la prudencia dels torderencs a l’hora d’acostar-se al riu i a l’hora de difondre notícies falses com les que han corregut al voltant de la qualitat de l’aigua de boca.

alcalde prudencia i fake news

Per altra banda preguntat per els serveis informatius l’Alcalde Joan Carles Garcia ha explicat que un equip tècnic ha revisat l’estat dels ponts dels quals s’en van reforçar els fonaments fa pocs anys i han confirmat el bon estat en que es troben.

alcalde fonaments pont

Des de l’Ajuntament expliquen que un cop acabi el temporal s’analitzaran els desperfectes que hagi pogut produïr la riuada per quantificar els danys i estudiar com arranjar-los.

Recordem que la previsió és que aquesta nit torni a ploure i que es pugui tornar a produïr una crescuda del riu similar a la de la nit passada, i que les escoles tornaran a romandre tancades durant el dia de demà. El serveis municipals, policia local i protecció civil treballen coordinadament per resoldre les situacions d’emergència que es poden produïr.

Des de Ràdio Tordera seguirem pendents de la meteorologia i del caval del riu.