A partir d’ara els torderencs que vulguin anar amb tren a Barcelona hauran d’anar a agafar-lo a Malgrat. Renfe posarà servei de bus per aanar-hi.


El Vicepresident de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament de Tordera amb l’alcalde, Joan Carles Garcia i el govern de Tordera.

S’ha avaluat els danys i les actuacions que s’han de fer i es dura terme a les properes hores, en tota la zona del Maresme i la desembocadura de La Tordera. Pere Aragonès recordava que és una situació que feia molt anys que no es vivia. L’escoltem en declaracions a la nostra emissora.

declas Pere Aragonès

Tal i com indica el Vicepresident de la Generalitat, el punt més afectat de la mobilitat ha estat a la zona de la línia R1, a la Conca de la Tordera. Per tant, des de Barcelona la darrera parada en tren serà a Malgrat de Mar. El Conseller Damià Calvet assegurava que s’haurà d’invertir prop de 5 milions d’euros en la reconstrucció del pont caigut que feia servir l’empresa ferroviària Renfe, en el seu pas de Blanes a Tordera. Informava en declaracions a Ràdio Tordera.

declas Damià Calvet

El Conseller assegurava que ja hi havia preparat un pla per remodelar aquell pont que, amb la caiguda, s’haurà d’executar de forma urgent. Per tant, no hi haurà circulació per trens a la R1 a aquesta zona entre 6 i 9 mesos. Durant aquest temps Renfe oferirà un servei de bus per cobrir aquest tram de recorregut fins a Malgrat.