La Tordera supera la fase d’alerta i es demana màxima precaució


El Temporal Gloria continua complicant la situació meteorològica a Tordera. A primera hora del matí, la brigada municipal ha resolt una inundació a la carretera que uneix Tordera Parc amb la carretera N-II. També s’ha obert el camí de Can Tió a Jalpí que havia patit caiguda d’arbres.

Aquest matí, Endesa ha resolt totes les avaries que ahir afectaven Tordera. Especialment en zona de les Ferreres i Sant Tou, Can Camps i Hortsavinyà. A mig matí, només quedaven 40 abonats afectats al nucli urbà.

A rodalies, des de l’inici del servei es circula en via única al tram Vilassar – Mataró per condicions meteorològiques adverses, el que afecta trens de les línies R1 i RG1 amb retards de 30 minuts de mitjana.

Segons l’ACA s’ha superat el nivell d’alerta en el riu Tordera a l’estació de Fogars de la Selva. Ahir a la tarda el cabal era de 1,4 metres cúbics segon i aquest matí ja es situa als 80 metres cúbics segon. Es preveu que les pluges continuïn durant les properes hores i, per tant, el cabal pot continuar creixent.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que la situació està controlada a Tordera, però que es continua en alerta fins que no hagi passat el temporal.

alcalde temporal

Caldrà estar alerta a les crescudes de rius i torrents que es puguin produir per aquestes acumulacions de precipitació, tenint en compte que allà on la precipitació inicial hagi estat en forma de neu, que la pluja posterior provocarà la fosa d’aquesta i per tant el creixement més ràpid de rius i rieres.

L’Ajuntament demana màxima precaució durant l’episodi de pluges, evitar desplaçaments innecessaris i seguir les recomanacions de Protecció Civil i Policia Local a través dels canals habituals. Escoltem el regidor de seguretat i protecció civil, Rafa Delgado.

rafa delgado temporal dimarts 1

Davant l’alerta, ahir l’Ajuntament i centres escolars van decidir suspendre les classes a tots els centres del municipi. També es suspenia totes les activitats esportives, culturals i lúdiques. En aquest sentit, el Teatre Clavé i la Biblioteca de Tordera romandran tancades tot el dia.

Segueix activat el pla d’emergències de Tordera, això implica la coordinació de diverses àrees per fer front a incidències. Ho explica Rafa Delgado.

rafa delgado temporal dimarts 2

Cada hora s’anirà actualitzant la informació d’incidències en funció de l’evolució de l’episodi. Seguiu les recomanacions de Protecció Civil i Policia Local als seus canals oficials. I seguiu informats a través de Ràdio Tordera i els seus comptes oficials a Facebook, Twitter i Instagram. Qualsevol incidència cal comunicar-la al 112 o a la Policia Local de Tordera 937640615.