Policia Local tanca l’accés als parcs i recomana no fer activitats a l’exterior


Activat el Pla d’Emergència a Tordera en motiu del VENTCAT. El vent ha deixat a Tordera branques i arbres caiguts. La Policia Local ha tancat l’accés als parcs i ha recomanat a les entitats esportives, socials i educatives que no realitzin activitats a l’exterior. El regidor de seguretat i protecció civil, Rafa Delgado demana precaució a la ciutadania davant el temporal i seguir les recomanacions i actualitzacions que es puguin fer durant l’episodi.

Rafa Ventcat

La nova setmana ha començat amb l’important temporal de vent i mar que està afectant el país, sobretot la meitat est, amb unes ventades fortes que duraran més de 48 hores, fins dimecres al migdia. En el cas de l’estat de la mar, l’avís vermell, nivell màxim de perillositat, es mantindrà com a mínim fins dimecres.

Les ventades durant la matinada han estat molt fortes a les muntanyes del prelitoral i el Maresme. A Puig Sesolles, a dalt del Turó de l’Home, els cops de vent han arribat als 121km/h, mentre que a poblacions com Cabrils, Arenys de Mar, Canet de Mar i Pineda de Mar ja se superaven els 100 km/h. Durant les properes hores el vent s’enfortirà a qualsevol comarca de Barcelona i nord de les de Tarragona.

Aquesta tarda i sobretot demà la pluja s’acabarà estenent a gairebé tot el país, sent menys abundant cap al nord-oest i molt generosa a la façana litoral i prelitoral, de nou amb acumulacions de més de 100mm en 24 hores.