El torderenc Xavier Serra presenta avui a Girona el llibre sobre el jurista Emili Saguer i Olivet


La Casa de Cultura de Girona acollirà aquesta tarda la presentació del llibre Emili Saguer i Olivet (1865-1940): jurista, home de negocis i president de la Diputació de Girona, un nou volum de la col·lecció Francesc Eiximenis, obra del doctor en història torderenc Xavier Serra i Albó editada per la Diputació de Girona. L’acte de presentació anirà a càrrec del doctor Joaquim Nadal.

Segons l’autor Xavier Serra, en declaracions a Ràdio Tordera, aquest volum recull, en el marc d’un període socialment i políticament complex a l’Estat espanyol i, especialment, a Catalunya, la trajectòria professional i pública d’aquest jurista, polític i empresari gironí. El llibre no només pretén recuperar la figura d’un personatge fins ara poc conegut i estudiat, sinó que també ens endinsa en alguns capítols de la història de la ciutat de Girona de les darreries del segle XIX i d’inicis del segle XX. Serra explica els motius que el van portar a fer la tesi doctoral sobre Emili Saguer i posteriorment aquest llibre.

Xavi Saguer 1

El llibre consta de set capítols que repassen la vida de Saguer des dels inicis del catalanisme fins el final de la Guerra Civil espanyola i la instauració de la dictadura de Franco. Un dels episodis se centra exclusivament en els anys 30 del segle passat, quan Saguer va ocupar la presidència de la Diputació de Girona. En parla Xavier Serra.

Xavi Saguer 2

La presentació serà a les 19:30h a la casa de cultura de Girona. Xavier Serra i Albó va néixer l’1 de juliol de 1979 a Tordera. Es va doctorar en història a la Universitat de Girona el 2017 amb un estudi sobre la vida d’Emili Saguer i Olivet. És coautor del treball La Guerra Civil a Tordera (2002). Va publicar, el 2017, el llibre de relats Les marques del Marquès de la Lluna. Ha col·laborat en diverses publicacions i assessorat institucions en matèria històrica. A més, és col·laborador de Ràdio Tordera, on posa veu als partits del CP Tordera.