L’ACA posa a informació pública els mapes de perillositat i risc d’inundació de les conques internes


Un total de 29 trams de zones properes a rius tenen risc d’inundació a les comarques gironines. Això és el que recull l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en els 1.200 mapes de perillositat i risc d’inundació (Mapri) de les conques internes de Catalunya i que ha posat a informació pública amb motiu de la revisió del pla de gestió de risc d’inundacions per al període 2022-2027.

Els mapes, que es poden consultar fins a principis de març, fan referència als trams de risc de tipologia fluvial de 15 conques catalanes, entre les quals, les rieres de la Costa Brava nord, la conca de la Muga i Mugueta, Fluvià, Ter-Daró, rieres de la Costa Brava sud i Tordera.

A la conca de la Tordera, i a banda de la desembocadura, hi ha els 5,79 quilòmetres del tram mitjà de la riera de Santa Coloma, des de la confluència amb el riu Esplet i fins a les Roques de l’Arrupit i al tram del riu Esplet des de can Prats fins a la confluència amb la riera de Santa Coloma, ja dins el terme municipal de Riudarenes. Així com també el tram final de la riera de Santa Coloma des del gorg d’en Perroi fins a la confluència amb la Tordera. A la Costa Brava sud també hi ha la riera de Blanes des de ca n’Illes fins a la desembocadura, un tram de gairebé 2 quilòmetres.

Els mapes de perillositat inclouen informació per als períodes de retorn de 10, 100 i 500 anys de la xarxa hidrogràfica principals de les conques internes de Catalunya, en els quals s’inclou cartografia corresponent a la distribució de calats màxims per als períodes de retorn referenciats.