IniciAppEl RACC alerta que la línia de Rodalies al Maresme està al...

El RACC alerta que la línia de Rodalies al Maresme està al límit de la seva capacitat

Amb l’entrada en funcionament de les ZBE a Barcelona, el RACC demana més freqüències i capacitat als combois de la R1 al Maresme. El RACC calcula que amb la Zona de Baixes Emissions unes 9.000 persones s’afegiran en hora punta a una xarxa de transport públic “al límit”. L’entitat alerta que cinc línies de Rodalies i una dels Ferrocarrils de la Generalitat ja superen el 100% d’ocupació i demana “més freqüència i capacitat” dels trens. El RACC demana a molt curt termini impulsar “un pla d’emergència” que incrementi les freqüències i la capacitat dels trens de Rodalies sobretot al Llobregat i del Maresme. Així ho apunta, el director tècnic de la Fundació RACC, Marc Fíguls. 

ZBE 1

Cada dia entren i surten de la capital catalana aproximadament 540.000 vehicles i, segons el Reial Automòbil Club de Catalunya, un 20% d’aquests estan afectats per les restriccions de la Zona de Baixes Emissions ja que no compten amb l’etiqueta ambiental de Trànsit. El president del RACC, Josep Mateu, demana a curt termini “més freqüència i capacitat” de Rodalies i FGC en hora punta per afrontar la ZBE.

ZBE 2

 Fins a cinc línies de Rodalies (R1, R2, R2sud, R3 i R4) ja superen a dia d’avui el 100% de l’ocupació en el servei en hora punta del matí.

ÚLTIMES NOTÍCIES