El RACC alerta que la línia de Rodalies al Maresme està al límit de la seva capacitat


Amb l’entrada en funcionament de les ZBE a Barcelona, el RACC demana més freqüències i capacitat als combois de la R1 al Maresme. El RACC calcula que amb la Zona de Baixes Emissions unes 9.000 persones s’afegiran en hora punta a una xarxa de transport públic “al límit”. L’entitat alerta que cinc línies de Rodalies i una dels Ferrocarrils de la Generalitat ja superen el 100% d’ocupació i demana “més freqüència i capacitat” dels trens. El RACC demana a molt curt termini impulsar “un pla d’emergència” que incrementi les freqüències i la capacitat dels trens de Rodalies sobretot al Llobregat i del Maresme. Així ho apunta, el director tècnic de la Fundació RACC, Marc Fíguls. 

ZBE 1

Cada dia entren i surten de la capital catalana aproximadament 540.000 vehicles i, segons el Reial Automòbil Club de Catalunya, un 20% d’aquests estan afectats per les restriccions de la Zona de Baixes Emissions ja que no compten amb l’etiqueta ambiental de Trànsit. El president del RACC, Josep Mateu, demana a curt termini “més freqüència i capacitat” de Rodalies i FGC en hora punta per afrontar la ZBE.

ZBE 2

 Fins a cinc línies de Rodalies (R1, R2, R2sud, R3 i R4) ja superen a dia d’avui el 100% de l’ocupació en el servei en hora punta del matí.