El Programa Intermunicipal d’Immigració fa un curset de coneixement de la societat catalana


L’Ajuntament de Tordera treballa el fet migratori per mitjà del Programa Intermunicipal d’Immigració. És un servei compartit amb els municipis de Calella, Pineda de Mar amb l’objectiu principal de donar suport a serveis municipals i entitats en tots aquells aspectes relacionats amb la gestió local del fet migratori: diversitat, acollida de persones nouvingudes, cohesió social, igualtat d’oportunitats i convivència ciutadana, entre d’altres.

A la Biblioteca de Tordera s’hi està fent un curset de coneixement de l’entorn i societat catalana. Aquest curs s’hi ensenya des de informació general de la societat catalana i espanyola, fins a festes i tradicions o aspectes bàsics dels municipis i zones on es viu. La Maite Faemboy, professora del curset explica els coneixements que s’ensenyen.

curset immigracio 1

Té una durada de 15 hores, i un cop completat s’otorga un certificat complementari al certificat de català i castellà bàsic. Un cop aconseguits aquests tres documents i després de 3 anys de l’arribada a Catalunya es pot sol·licitar un informe d’esforç d’integració si no es té un contracte laboral.

El curs es duu a terme a la Biblioteca de Tordera, per inscriure’s al curs es pot fer a la mateixa biblioteca. Els propers cursos del Programa Intermunicipal d’Immigració es duran a terme a Calella i Pineda, que també formen part del programa.