L’atur puja a Tordera en 20 persones el mes de Novembre


Puja l’atur a Tordera i a la comarca durant el mes de Novembre. És el tercer mes consecutiu que s’incrementa el nombre d’aturats al municipi.

A Tordera, el nombre de persones aturades durant el mes de Novembre ha crescut en 20 persones, una pujada de 1,73% respecte el mes anterior. Ara hi ha un total de 1.178 aturats amb una taxa del 15’73%. Respecte al mateix mes de Novembre però de l’any passat, l’atur ha pujat en 34 persones.

Al Maresme hi ha 25.246 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina. Aquesta xifra representa un increment intermensual del 2,35% i una disminució de l’1,32% respecte al mateix període de 2018.  Segons reflecteix el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l’increment de la desocupació registrat a la comarca durant el mes de novembre és molt més intens que el computat a nivell provincial (+0,05%) i a la mitjana catalana (+0,75%). El Maresme també augmenta la distancia respecte a la taxa d’atur. Mentre a nivell català la taxa d’atur se situa en el 10,68% i a la província en el 10,44%, a la comarca s’enfila fins el 12,08%.

Les darreres dades oficials continuen corroborant que l’atur maresmenc està fortament feminitzat tota vegada que el 57% de les persones demandants de feina són dones i té un fort impacte en les persones majors de 45 anys que representen el 56,8% del total de persones aturades. També destaca per un important percentatge d’atur de llarga durada ja que el 38,7% de les persones registrades com a demandants de feina porten més de 12 mesos a l’atur.