La llevantada deixa entre 60 i 80 litres a Tordera i una crescuda del riu


Tordera porta més de 24 hores amb pluja ininterrompuda, una precipitació ben caiguda que ens deixa, de moment, registres entre els 60 i 80 litres per metre quadrat, depenen de l’estació meteorològica consultada. Segons bombers i policia local l’acumulació d’aigua no ha provocat cap incidència destacada al nostre municipi.

Ahir des de l’Agència Catalana de l’Aigua informaven que el riu La Tordera havia superat el llindar d’alerta a “l’estació Montseny”. El cabal entre la capçalera i Sant Celoni era superior a l’habitual. Al Montseny ja han caigut més de 120 litres per metre quadrat.

El cabal de la Tordera a l’estació de l’ACA de Can Simó (Fogars de la Selva) era aquest matí de 120 m3/s, quan abans de la llevantada era de 0.4 m3/s. Com és tradició, aquest matí, molts torderencs s’han acostat al Pont de Ferro per veure baixar la riera.

La Policia local de Tordera i Proteccio civil han procedit a engegar el procés de control del cabdal durant tarda/nit per si cal fer-ne alguna actuació. En aquest sentit, es demana a la ciutadania no acostar-se al riu, rieres i extremar les precaucions.