L’Agència de Residus inicia una campanya de sensibilització per fomentar la recollida d’aparells elèctrics


L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha iniciat una campanya de sensibilització per fomentar la recollida d’aparells elèctrics i electrònics. L’objectiu és “aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització”, segons ha explicat l’entitat en un comunicat. La campanya, amb el lema ‘Canvia el xip. Recicla’ls’, s’estendrà al llarg del 2020. Més enllà de conscienciar, la campanya pretén també “corresponsabilitzar i implicar” la societat en la reducció de residus, apostant per un sistema d’economia circular, amb el reaprofitament de recursos i la valorització dels residus com a productes nous.

Els comerços són un dels principals punts de recollida d’aquests aparells. Des de l’Agència de Residus de Catalunya recorden que es poden dipositar en botigues de més de 400 metres quadrats o sol·licitar, en la compra online d’aparells, la recollida de l’aparell antic. El 2018 a Catalunya es van recollir un total de 44.822,17 tones d’aparells provinents de les aportacions ciutadanes, un 11,16% més que l’any anterior. Els aparells recollits són tractats per gestors autoritzats que en duen a terme la reparació o recuperació dels materials que els componen.