Un local per a l’associació de veïns i un parc infantil, principals reclamacions pendents de l’AAVV Urbanització Sant Daniel


El programa d’entrevistes a les entitats torderenques La Teranyina parla amb Jesús Salto, president de l’AAVV Urbanització Sant Daniel per conèixer l’actualitat del veïnat i fer balanç de l’any 2019.

El proper 9 de desembre farà dos anys que va néixer l’associació però, tot i això, encara no disposa de cap local on els veïns puguin anar a trobar-se, socialitzar i fer activitats. Aquest espai, a més, és necessari per fer més visible l’associació i que els veïns puguin adreçar-s’hi fàcilment. Per aquest motiu, Saltó explica que aquesta és una de les seves principals demandes.

Tall Salto Local

Segons Saltó, actualment, l’Ajuntament de Tordera està duent a terme uns tràmits que servirien per incorporar a la propietat municipal uns terrenys que ja compten amb locals i on l’associació es podria instal·lar. Un cop adquirits, caldrà arranjar aquestes edificacions, ja que el sostre està fet amb materials perillosos com l’amiant.

La construcció d’un parc infantil és una altra de les demandes principals de la urbanització. Aquesta proposta va resultar guanyadora als pressupostos participats del 2017. L’any passat, es va votar utilitzar els diners per ampliar el parc quan aquest es construís. Tot i això, Saltó explica que la proposta encara no s’ha portat a terme, ja que no han trobat un lloc on col·locar-lo.

Tall Salto Parc Infantil

Saltó destacava l’alta participació dels veïns de la urbanització als primers pressupostos participats l’any 2017, però lamentava que l’endarreriment en el compliment de les seves propostes podria fer-los perdre interès en la propera votació.

Des de l’associació també s’insisteix en el problema de les escombraries que es llencen al carrer. Denuncien que el problema no se soluciona només posant sancions i que cal educar la població.

Tall Salto escombraries

Finalment, destaquen els forats que s’han format en algunes carreteres de la urbanització, que ja serà la tercera vegada que s’arrangin i que representen un perill sobretot per als motoristes.