L’Ajuntament de Tordera aprova el Document Únic de Protecció Civil


El Ple Municipal va aprovar ahir el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) , ara se sotmetrà a un període d’exposició pública i al·legacions i, posteriorment, serà traslladat a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, que és qui l’ha d’homologar definitivament.

L’objectiu principal de la seva redacció és aconseguir la millor reacció, eficàcia i coordinació dels diferents cossos davant d’episodis d’emergència, minimitzant els efectes i, sobretot, prevenint i controlant els riscos sobre les persones.

El regidor de protecció civil, Rafa Delgado assegura que aquest és un document viu, on cal actualitzar regularment per adequar-lo a la realitat del municipi.

proteccio civil rafa

Els grups municipals van donar suport al document, destacant la seva importància. Escoltem Oriol Serra de la CUP, Xavier Pla de Més Tordera, Miriam Rocabruna de Ciutadans, Salvador Giralt d’En Comú Podem, Marta Paset d’ERC.

proteccio civil partits

El nou Document Únic de Protecció Civil Municipal, que s’ha elaborat a Tordera, tenint en compte específicament tant la climatologia, com les infraestructures i les activitats de risc, detalla, d’acord amb la normativa vigent, plans d’actuacions d’emergència, de transport de mercaderies perilloses, inundacions, nevades, mercat o esdeveniments, entre d’altres.