Tordera s’adhereix al protocol comarcal per l’abordatge de la violència masclista


El Consell Comarcal del Maresme considera imprescindible seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l’eradicació de totes les violències masclistes. En aquesta línia, representa un pas endavant el recentment presentat Protocol per a l’abordatge integral de les violències masclistes al Maresme. El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat d’adhesió en aquest protocol.

També considera molt important treballar en la prevenció i en l’educació, per això el protocol posa a l’abast dels instituts i dels centres que treballen amb joves l’itinerari curricular: “Eines per a la prevenció de les violències masclistes amb joves des de l’àmbit local” i per a les escoles de primària  la maleta coeducadora. La regidora de serveis socials, Toñi Garcia explica que ara l’objectiu és donar a conèixer el protocol i saber com actuar.

protocol comarcal Toñi

Els partits polítics locals van donar suport a l’adhesió. Tots els portaveus van destacar la importància d’aquest protocol per lluitar contra la violència masclista. Escoltem Oriol Serra de la CUP, Xavier Pla de Més Tordera, Miriam Rocabruna de Ciutadans, Salvador Giralt d’En comú podem i Marta Paset d’ERC.

protocol partits

El SIAD Maresme, que atén dones dels 25 municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants (Mataró, Pineda de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar disposen de servei propi) han atès aquest any 229 dones, el 62,44% de les quals és víctima de violència masclista. Aquest percentatge representa un increment del 12% respecte a les dades de l’any passat.