El Consell Comarcal promou “Cuidem qui ens cuida”, jornada-debat sobre el treball de cures


Són les dones, majoritàriament immigrants, de classe baixa i baix nivell econòmic i social les que assumeixen les tasques de cura a la nostra comarca, així com a la majoria de països del nord. Són les dones les que també decideixen, sovint, renunciar als seus interessos personals per cuidar familiars dependents. Àvies, mares, filles… són les que sostenen el treball de cura en condicions d’extrema vulnerabilitat. 

Amb l’objectiu de projectar llum sobre aquestes realitats, presentar experiències transformadores i cercar respostes a necessitats d’abordatge del treball de cures a nivell municipal, el Consell Comarcal organitza la jornada-debat sota el lema: Cuidem qui ens cuida.

La jornada serà divendres 29 de novembre al Museu Arxiu Can Palauet de Mataró. Començarà a les 10:30h amb la inauguració de la jornada a càrrec de Meritxell Romero, Consellera de l’Àrea d’Equitat i Acció Social del Consell Comarcal del Maresme. A continuació començarà la conferència debat amb la participació de Wendy Espinosa, coordinadora de projectes i assessoria jurídica a Mujeres pa’lante i Elba Mansilla, investigadora i docent en temàtiques relacionades amb l’Economia Feminista i l’Economia Solidària. A les 12:00h tindrà lloc una taula rodona de presentació d’experiències de treball en l’àmbit de la cura de les persones amb la participació de Rocío Echeverría de Sindillar, Lea Cornellana de l’ARFA de la Residència Sant Josep de Mataró i Iolanda Teixidó de la Residència Arenys de Mar. La jornada finalitzarà amb la visita conjunta a l’exposició “Cuidadores. El pes d’aquelles que sostenen la nostra societat”, a l’entrada de Can Palauet.

La jornada-debat serà divendres de 10:30 a 13:00 al Museu Arxiu Can Palauet, carrer d’en Palau, 32, darrera de l’Ajuntament de Mataró.