Es presenta el projecte REDAPTA, que vol impulsar la Taula del Delta i de la Baixa Tordera


La setmana passada es va presentar a l’Arxiu de Malgrat de Mar el projecte REDAPTA, una iniciativa coordinada pel CREAF i amb el suport dea Fundación Biodiversidad que vol donar un impuls a dos espais de governança ja existents a la Tordera (Catalunya) i al riu Serpis (País Valencià): la Taula del Delta i de la Baixa Tordera i la Plataforma del Serpis.

 Aquests dos espais reuneixen actors del territori, persones de varies procedències, amb varis interessos o inquietuds que interactuen entre elles per un interès comú: prendre decisions i definir mesures que permetin adaptar els trams sensibles d’aquests rius mediterranis al canvi climàtic. Ho explica la enginyera agrícola Annelies Broekman del Centre de Recerca Ecològica i aplicacions Forestals, en declaracions a Ona Malgrat.

brokman

El Consell Rector de la Taula de la Tordera, agrupa els regidors i tècnics dels diferents ajuntaments implicats en aquest projecte. Es tracta d’un espai en què es posen comú les estratègies i objectius a l’hora de gestionar la zona del Delta i la Baixa Tordera i de fer front a l’emergència climàtica. L’ intenció és aconseguir un espai de governança entre els municipis de Blanes, Tordera, Malgrat i Palafolls per tal d’adaptar-se als reptes que planteja l’entorn del Delta davant el canvi climàtic.