IniciAppTrànsit engega una campanya centrada en el transport escolar i de viatgers

Trànsit engega una campanya centrada en el transport escolar i de viatgers

De l’11 al 17 de novembre, les policies de trànsit faran una campanya intensiva per vetllar per la seguretat del transport escolar i de viatgers tant en zona urbana com interurbana. És la setzena de les disset campanyes de control previstes enguany, que incideixen en els principals factors de risc.  

Els agents vigilaran sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles. Entre d’altres aspectes, controlaran si disposen d’una autorització administrativa específica per a realitzar el servei; l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil; o el compliment de les parades o itineraris fixats. Així mateix, vigilaran que l’antiguitat dels vehicles amb què es realitza el servei no superi la màxima permesa; el compliment de subscriure les assegurances preceptives; disposar d’una fitxa tècnica amb segell de transport escolar; o bé tenir el rètol indicatiu de transport escolar. 

Aquesta campanya és una bona oportunitat per recordar que el cinturó de seguretat també l’hem de portar cordat en aquells autobusos i autocars que en porten. En aquest sentit, el seu ús és obligat tant pel conductor com pels ocupants de tots els vehicles en vies urbanes i interurbanes. Utilitzar-lo garanteix una mobilitat amb menys riscos:

  • En un accident, l’ús del cinturó redueix el risc de morir un 75%. El seu ús combinat amb el coixí de seguretat, si el vehicle en porta, redueix el risc de morir un 80%.
  • En cas de bolcada o gir brusc, l’ús del cinturó és fonamental. No portar-lo ben cordat multiplica per 25 el risc de patir lesions greus o mortals.

En la darrera campanya de control del transport escolar i de viatgers, que va tenir lloc del 3 al 9 de juny, es van posar un total de 110 denúncies, 92 de les quals per aspectes relacionats amb les condicions del vehicle, 17 per les condicions administratives i 1 per les condicions de realització del servei.

ÚLTIMES NOTÍCIES