Tordera presentarà candidatura per ser capital de la sardana 2022


Tordera presentarà candidatura per ser capital de la sardana 2022, després que el Ple Municipal hagi aprovat una moció institucional en la sessió ordinària del mes d’octubre per tal de fer suport a l’Entitat Sardanista del municipi en aquest projecte: “la capital de la sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l’àmbit cultural dels territoris”, diu el punt, a més d’afegir: “L’Entitat Sardanista La Nostra Dansa preveu un ampli programa d’activitats com a Capital de la Sardana 2022, a dos anys vista de la celebració com preveu la Confederació Sardanista de Catalunya.” En parlava el regidor de cultura, Josep Llorens.

capital sardana llorens

Tots els grups  municipals van votar a favor de la candidatura i confien que Tordera aconsegueixi la fita.

capital sardana grups

La proclamació de la Capital de la Sardana i els seus actes corresponents se celebra habitualment el 3r dissabte de març de cada any. La Capital de la Sardana és un projecte festiu, de debat i turisme anual per a sardanistes i no sardanistes, itinerant pel territori. Fins ara s’ha celebrat a Arenys de Munt (2013), Barcelona (2014), Calella (2015), Mollerussa (2016), Figueres (2017), Montblanc (2018 i enguany a Perpinyà. El proper 2020 serà a Sant Feliu de Guíxols i el 2021 anirà a Balaguer.