IniciAppComença la nova edició dels pressupostos participatius 2020. Aquesta setmana tenim assemblees...

Comença la nova edició dels pressupostos participatius 2020. Aquesta setmana tenim assemblees a Sant Daniel i Sant Andreu.

L’Ajuntament de Tordera i el Consell Veïnal ja treballen en el procés de redacció dels pressupostos participats 2020. La iniciativa, que arriba a la tercera edició, està plantejada com a una eina de participació activa de la ciutadania a través de la qual els torderencs i torderenques proposen i escullen els projectes de millora per a les seves zones de residència. Per fer-ho possible l’ajuntament destina una aplicació pressupostària al procés de Pressupostos Participats valorada en 200.000€ que es distribueix, en funció dels criteris objectius de repartiment, entre les zones en què es divideix al municipi per dur a terme aquest procés.

El projecte de pressupostos participats s’instrumenta mitjançant diferents òrgans de participació:  el Consell veïnal, les assemblees de zona i l’equip tècnic i jurídic de valoració.

A partir d’aquesta setmana es comencen a reunir les assembles veïnals informatives per explicar quin és el termini del procés i com s’han de presentar les propostes de millora. Les propostes que es presentin caldrà que siguin destinades a la millora i a la inversió i no s’acceptaran propostes que representin un manteniment o despesa continuada en el temps, com ara lloguer de locals, transport o contractacions de personal. Ho explica el regidor, Rafa Delgado.

rafa participats 1

Les propostes es podran formalitzar a través del web tordera.cat entre l’1 de desembre i el 15 de gener. 

Una vegada recollides les propostes de millora, els serveis tècnics de l’ajuntament faran la valoració tècnica i jurídica i les que comptin amb la viabilitat del personal tècnic se sotmetran a validació per part del consell veïnal i seran sotmeses a votació. Abans d’obrir el període de votacions dels projectes es farà una nova ronda d’assemblees veïnals per tal que tothom conegui quines han estat les propostes finalistes de la seva zona. 

El període de votació  tindrà lloc entre el 26 de març i el 15 d’abril. 

Per altra banda, a finals d’aquest any s’enllestiran la majoria dels projectes guanyadors del 2019. Fins al moment s’ha fet front a tots els projectes que implicaven la instal·lació de càmeres de seguretat i marquesines de transport. Properament, la brigada municipal realitzarà les tasques pendents a les urbanitzacions de Terra Brava, Sant Daniel, amb la instal·lació de parcs infantils, i la creació del corre-can a la zona propera al passeig fluvial.  Escoltem Rafa Delgado.

rafa participats 2

Avui dimarts hi haurà reunió al veïnal de Sant Daniel al local de l’associació a les 19:00h. Demà a Sant Andreu al local de l’associació a la mateixa hora. El regidor socialista fa una crida a la participació en aquesta edició dels pressupostos.

rafa participats 3

Tots/es els qui vulguin més informació poden adreçar-se a les oficines de Serveis Personals de l’Ajuntament de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES