L’Associació de veïns de Sant Pere veu amb preocupació el tancament de petits comerços al barri


L’espai d’entrevistes dedicats a les entitats torderenques parla amb Bartolomé Guirao, president de l’associació de veïns de Sant Pere, que veu amb preocupació el tancament de petits comerços del barri i fa una valoració positiva de l’estat del barri.

Recentment, s’ha anunciat el tancament de l’últim supermercat del barri de Sant Pere, un dels darrers comerços on la gent gran del veïnat, que té més dificultats per poder desplaçar-se al poble, comprava diàriament. Diversos veïns han reaccionat a la notícia amb decepció, ja que consideren que el barri s’està quedant sense comerços.

Bartolomé Guirao, president de l’associació de veïns de Sant Pere, explica que el motiu no és una disminució de ventes, sinó un tema intern de l’empresa que tindria a veure amb el lloguer del local on es troba el supermercat. L’escoltem.

Preocupació tancament supermercat

Des de l’associació, lamenten el tancament i expressen que faran tot el possible per recolzar el comerç del barri, tot i que admeten que és difícil ja que es tracta de negocis privats.

En referència al comerç, Guirao també explicava a l’espai d’entrevistes a les entitats La Teranyina la preocupació amb el mercat municipal de Sant Pere que, tot i que ja fa uns anys que es va engegar, considera que no acaba de funcionar com els agradaria.

Sobre el mercat de Sant Pere

Enguany, una de les peticions dels veïns de Sant Pere per als pressupostos participats va ser la instal·lació de càmeres de seguretat a la zona que envolta l’ermita del barri. L’objectiu era lluitar contra els actes vandàlics com ara pintades que es produïen al recinte. Bartolomé Guirao, president de l’associació, ho explicava a l’espai d’entrevistes a entitats La Teranyina i en feia una valoració positiva. 

Sobre càmera de vigilància

L’altre proposta que els veïns van presentar-hi va ser la instal·lació d’enllumenat al passeig que connecta el barri amb la gasolinera 24 hores, una zona que denuncien que és molt fosca. Tot i això, aquesta petició encara no s’ha portat a terme. Guirao confia que, tal i com l’Ajuntament els va assegurar, a principis de 2020 es comenci l’arranjament de l’enllumenat.

Entrevista amb el president de l’associació de Sant Pere que podreu escoltar avui en l’espai “La Terenyina” o a través de la ràdio a la carta.