Els Alcaldes de Tordera, Malgrat de Mar i Blanes es reuneixen per parlar de la Tordera


Els alcaldes de Malgrat de Mar, Joan Mercader, el de Blanes, Àngel Canosa i el de Tordera, Joan Carles Garcia, es van reunir la setmana passada a Malgrat per tractar temes de la Taula de la Tordera. Tots 3 alcaldes van reiterar la voluntat de consolidar la Taula de La Tordera com un ens jurídic propi per poder prendre decisions i fer accions. A la reunió hi va faltar la representació de Palafolls, que també forma part de la taula, ja que el seu alcalde, Francesc Alemany, no hi va assistir.

El Consell Regidor de la Taula de La Tordera va decidir en sessió ordinària celebrada el 4 de setembre, demanar als alcaldes de Blanes, Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar una reunió per refermar el compromís dels 4 municipis amb la voluntat de la Taula de Treball de convertir-se en un ens jurídic, amb capacitat pròpia d’acció per ser una veritable força en la lluita per a la recuperació de l’equilibri de La Tordera i de defensa del territori.

Joan Mercader, Àngel Canosa i Joan Carles Garcia es van reunir i van tractar diferents aspectes relacionats amb la Taula de La Tordera, es va repassar la tasca feta i es va parlar del full de ruta dels pròxims mesos. 

La propera trobada de la Taula del Delta i de la Baixa Tordera tindrà lloc el pròxim 6 de novembre a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar. Aquesta reunió servirà entre d’altres coses, per presentar el projecte READAPTA i les accions que portarà a terme. Es tracta d’un nou projecte finançat per la Fundación Biodiversidad, que fins al juny de 2020 permetrà treballar amb la Taula per, d’una banda, co-dissenyar mesures de gestió, i per altra, fer un seguiment participatiu d’accions de restauració i crear una xarxa de Taules semblant a la de la Tordera, per a afavorir l’intercanvi d’experiències. El projecte es desenvoluparà en paral·lel amb la Taula pel riu Serpis a València.