Més de 700 alcaldes i alcaldesses mostren al Palau de la Generalitat el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem


Més de 700 alcaldes i alcaldesses de tot el territori català i de diferents sensibilitats polítics van mostrar dissabte al matí en un acte al Palau de la Generalitat el rebuig total a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als representants institucionals i de la societat civil que van fer possible el referèndum de l’1-O. En un acte, organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), els representants del món local han lliurat al President de la Generalitat, Quim Torra, les mocions que van aprovar en els seus consistoris al llarg d’aquests últims dies i en la qual, a banda de rebutjar la sentència, demanen també l’amnistia per als presos i exiliats polítics. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, apostava pel camí del diàleg i el camí de la política. Garcia recorda que Catalunya ha demanat votar i que la negativa ens ha portat fins on som ara.

mocio sentencia Junts x Tordera

A Tordera la moció va rebre el vot favorable dels 13 regidors dels grups Junts per Tordera, ERC-Gent Tordera-Jovent Republicà, En Comú Podem Tordera, Més Tordera i CUP. Els tres regidors del PSC van votar en contra i la regidora de Ciutadans no va assistir al plenari. En total, 839 ens locals catalans (dels quals 793 són ajuntaments) han aprovat el text de rebuig.