Concentració a Tordera per reclamar la jornada contínua a les escoles públiques


Pares i Mares d’alumnes de les escoles de Tordera es van concentrar ahir a la tarda davant l’ajuntament per reclamar la jornada contínua a les escoles públiques. Diverses Ampas del municipi s’han adherit a la convocatòria de la plataforma Volen Jornada Contínua a Catalunya.

la plataforma proposa l’establiment d’una jornada que manté el mateix nombre d’hores lectives i de menjador però redistribuint els horaris, fent les hores lectives seguides, de 9:00 a 14:00h, i seguidament les hores de menjador.

Les famílies demandants argumenten que els alumnes estan «cansats, estressats i poc receptius per aprendre a la tarda», i que els escolars que no es queden a menjador es veuen obligats a desplaçar-se per tornar al centre, amb un augment dels riscos d’accidents, impacte ambiental, despeses comunitàries i casos d’absentisme. En parlàvem, amb una de les impulsores de campanya, Noemí Romera mare l’escola la Roureda.

concentracio jornada continua 1

L’objectiu de la concentració és fer pressió al departament d’educació per implementar aquest canvi, si no s’aconsegueix, la plataforma impulsarà una iniciativa legislativa popular.

concentracio jornada continua 2

Actualment els alumnes fan classes de 9:00 a 12:30 hores i de 15:00 a 16:30 hores, i la jornada contínua de l’horari lectiu seria de 9:00 a les 14:00 hores, però amb la possibilitat de servei de menjador i aula d’acollida fins a les 16:30h