La companyia Atalaya Teatro representa aquest diumenge a Tordera “El rei Lear”


Aquest diumenge arriba una dels plats forts de la programació estable del Teatre Clavé. El clàssic de Shakespeare “El Rei Lear” a càrrec de la companyia Atalaya Teatro, a les 18:00h.

Rey Lear es basa en un conte popular que apareix incorporat a la història antiga d’Anglaterra des del segle XII. Compten les cròniques que el vell Lear va voler conèixer el grau d’afecte de les seves tres filles per a designar successora a qui més el volgués. Dos es van desfer en afalacs i la menor li va contestar que el volia com a pare i res més. Li va semblar poc al rei i la va castigar. El temps i les peripècies vindrien a demostrat més tard que era l’única digna del tron que, per fi, després d’una guerra amb les germanes, va aconseguir. Shakespeare amplia i transforma la trama, infonent-li una visió personal. Paral·lelament a la pròpia història de Lear plasma la de Gloucester i els seus fills. El resultat suposa una experiència extrema de dolor, bogeria i destrucció expressada cruament i sense reserves.

El director del Teatre Clavé, Josep Navarro en destaca la interpretació de la companyia Atalaya Teatro.

Josep Navarro atalaya

Les entrades  es poden reservar al mateix teatre a un preu de 18 euros anticipada, 20 euros a taquilla i pels socis de l’Associació d’Espectadors 14 euros.