IniciAppEndesa manté el subministrament a les famílies vulnerables de Tordera afectades pel...

Endesa manté el subministrament a les famílies vulnerables de Tordera afectades pel deute

Les famílies de Tordera en situació de vulnerabilitat que tenen contret un deute amb Endesa per impagaments de factures de llum i gas mantenen el subministrament. Així ho ha confirmat a Ràdio Tordera la companyia, que assegura que la seva intenció no és tallar el subministrament a aquestes famílies, sinó trobar ‘una solució’ al deute, que en el cas dels afectats de Tordera ascendeix als 90.000 euros.

En una carta, Endesa va notificar aquesta situació el passat Juliol a l’Ajuntament de Tordera, a qui advertia de ‘possibles talls de subministrament a partir de l’1 d’octubre’. Passada aquesta data -i després de la resposta dels consistoris afectats i, fins i tot, de la Diputació de Barcelona- Endesa ha confirmat que no s’ha executat cap tall al municipi i que està ‘oberta a qualsevol solució’.

La regidora de serveis socials a Tordera, Toñi Garcia ha recordat que els ajuntaments no tenen cap obligació sobre el deute amb les empreses subministradores. A més demana que la Generalitat de Catalunya lideri la negociació del deute. En declaracions a Ràdio Tordera, la regidora socialista confirma que no s’ha efectuat cap tall de subministrament a les famílies vulnerables del municipi.

Endesa Toñi

El govern de la generalitat pretén que Endesa i les empreses subministradores paguin tot el deute de les famílies vulnerables, però avisa que la llei només marca que cal signar convenis i no permet multar les empreses. La portaveu de l’Aliança contra la pobresa energètica, Maria Campuzano, recorda que Endesa no pot tallar el subministrament a persones en situació de vulnerabilitat reconeguda.

Endesa Campuzano

Endesa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, els quals el 30 de juny del 2019 sumaven un deute de més de 21 milions d’euros, segons fonts de la companyia. Davant aquesta situació, defensa que la voluntat de la carta enviada als consistoris és ‘mostrar la realitat de la situació’ per desbloquejar un conveni que està estancat des del 2015 i que ha de definir aspectes com la resolució d’aquests casos d’impagaments o qui assumirà el deute.

ÚLTIMES NOTÍCIES