La Fira del Conte de Tordera es celebrarà demà 19 d’Octubre


L’Àrea de Promoció Econòmica ja ho té gairebé tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira del Conte, el proper 19 d’octubre.
L’edició d’enguany destaca pel gran nombre d’activitats que es realitzaran a l’entorn de la fira,  adreçades al públic familiar  i que compten amb el suport de  les entitats locals, il·lustradors, escoles, editorials, escriptors i també aquest any amb la col·laboració activa dels comerciants de Tordera a través de la gimcana de conte.

La fira tindrà lloc a l’entorn de la plaça de l’Església i s’habilitaran quatre espais diferenciats: l’escenari principal, la zona de tallers, el mirador, les parades dels expositors i l’espai de lectura de la biblioteca. En tots aquests espais es duran les nombroses activitats que es troben detallades al programa de la Fira i que van des de tallers de confecció de punts de llibre, passant per la presentació de contes, tallers d’il·lustració, xerrades i espectacles infantils. També la plaça Miquel Martí i Pol acollirà durant tot el dia l’activitat “Artefactes per somiar + Pinçar-te”, una instal·lació artística, interactiva i creativa, formada per diversos invents, els autòmats i l’aigua. 

Dues de les novetats que s’organitzen aquest any són les activitats familiars que es preparen en el marc de la fira: la pedalada de conte i la gimcana “El comerç t’explica un conte”.

Pel que fa a la primera, la Pedalada de conte, començarà a les 9:30h a la Plaça Padró. En aquest punt es llegirà una primer conte i seguidament, els participants es desplaçaran a tres indrets diferents de Tordera per escoltar tres nous contes. La particularitat d’aquesta iniciativa és que els participants s’hauran de desplaçar d’un punt a l’altre amb bicicleta. La dificultat del circuit serà baixa, està pensat per a tots els púbics i també estarà controlat per la Policia Local. Totes les famílies que vulguin participar hauran d’inscriure’s prèviament a fira@tordera.cat . 

Pel que fa a la gimcana “El comerç t’explica un conte” caldrà que els participants recullin prèviament “el passaport de participació” a l’espai Tallers, al punt d’informació de la fira, mitja hora abans de l’inici de l’activitat.

Els comerços de Tordera Centre estaran idenficats a través d’un producte i els participants hauran de descobrir el comerç i també el conte que s’explica a través dels fragments que hi haurà visibles a cada botiga participant. La gimcana tindrà lloc entre les 10:00h i les 13:00h i els participants podran aconseguir xecs regal per comprar a la fira. A banda d’aquesta activitat adreçada a famílies pel dissabte, els cursos de 3rt i/o 4rt de diferents escoles de Tordera participen des d’aquesta setmana en aquesta gimcana i els comerciants de Tordera també obsequiaran les escoles amb vals regal per comprar material durant la fira. La regidora de promoció econòmica, Nàdia Cantero avança que una de les novetats serà la col·laboració de l’associació de comerciants de Tordera Centre en l’organització d’aquesta gimcana.

fira conte 1

Les activitats de la Fira a la Plaça de l’Església començaran a les 11:00 del matí i com cada any hi haurà conta contes, contes en angles, presentació de llibres i il·lustracions,  llegendes i també l’exhibició de tabalers i l’espectacle Balalruga pessigolles. Els tallers que es presentaran aquest any serviran per conèixer tècniques d’il·lustració, per fer punts de llibre, manualitats, com fer llibretes reciclades i tallers d’intel·ligència emocional per a nens i adults. Per garantir la bona organització dels tallers (aforament i material), l’Àrea de Promoció Econòmica demana inscriure’s prèviament a fira@tordera.cat . Escoltem Nàdia Cantero.

fira conte 2

La Fira del Conte  ha aconseguit consolidar-se com un dels esdeveniments culturals i familiars que s’organitzen a Tordera durant l’any. Aquesta edició serà la primera per la nova regidora de Promoció Econòmica, Nàdia Cantero, que valora molt positivament que aquest any diferents agents socias i econòmics (institucions, empreses, autònoms, escoles i entitats)  sumin esforços i participin activament en benefici de la dinamització cultural i econòmica del poble.