LA POLICIA DESARTICULA UNA XARXA DE DISTRIBUCIÓ D’OLI D’OLIVA ADULTERAT. ELS MOSSOS D’ESQUADRA HAN PRECINTAT DIVERSOS LOCALS ENTRE ELLS UN DE TORDERA QUE DISTRIBUÏA ELS OLIS.


La policia ha desarticulat una xarxa de distribució d’oli d’oliva adulterat, ha detingut diverses persones i ha precintat locals en diverses localitats de l’Estat, entre ells un magatzem de Tordera. Segons informa els mossos d’esquadra, l’oli l’estan analitzant per determinar-ne la composició, ha estat totalment retirat del mercat i de moment no hi ha cap afectat per haver-ne consumit. Quatre de les detencions s’han fet a Catalunya, on la xarxa actuava especialment i des d’on distribuïa l’oli envasat a altres punts del territori espanyol. Entre els detinguts hi ha un veí de Vic que proporcionava presumptament els olis fraudulents a un magatzem situat a Tordera, des d’on es carregava l’oli que es distribuïa en els viatges promocionals en autocar. L’oli es comercialitzava com d’oliva verge extra, però estava adulterat amb altres elements que no apareixien en l’etiquetatge de l’envàs.
En l’operació, que ha exigit una llarga investigació coordinada per l’Audiència Nacional, hi han intervingut agents de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra.