Es convoca vaga general pel 18 d’octubre i vaga d’estudiants a partir de dimecres


El Sindicat d’Estudiants de Catalunya convoquen una vaga de 72 hores entre el 16 i el 18 d’octubre com a resposta a la sentència que previsiblement es publicarà aquest dilluns. Pel sindicat d’Estudiants, es tracta de l’ofensiva repressiva més forta que s’ha vist des de la caiguda de la dictadura franquista i per això el Sindicat creu que s’ha de donar una resposta. 

Des del Sindicat volen fer una gran manifestació dijous a les 12 del migdia a Barcelona, Tarragona i Girona, i una nova concentració divendres per unificar les forces entre estudiants i treballadors. Així mateix, insten a aturar les classes en el moment que es faci pública la sentència, sortint a les places de totes els capitals a les vuit del vespre d’aquell mateix dia.

Els sindicats Intersindical-CSC i IAC han convocat una jornada de vaga general a Catalunya per a divendres, 18 d’octubre, en protesta per la sentència pel judici del Procés, segons han informat els sindicats en un comunicat.

La vaga havia estat anunciada des de feia diversos dies per les dues organitzacions sindicals sobiranistes, però havia de ser ratificada aquest dilluns.

Davant la possibilitat d’una vaga, els sindicats UGT i Comissions Obreres es van desmarcar la setmana passada de qualsevol convocatòria, tot i que prendran una decisió aquesta setmana.